GYPROC

Gips is een zeer degelijk en betrouwbaar bouwmateriaal. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Gyproc platen ook vandaag nog razend populair zijn. Gips is niet alleen reukloos en onschadelijk voor de omgeving, het verhoogt ook het welbehagen en wooncomfort. Bovendien is het een uitstekende vochtregelaar. Overtollige luchtvochtigheid wordt in de poriën van het gips opgenomen en terug afgegeven wanneer nodig. Het resultaat? Een perfecte vochtbalans.

Hemabo

Gyproc en Knauf gipsplaten

Of het nu gaat om renovatiewerken of gewoon een kleine verbouwing, met Knauf of Gyproc platen bent u zeker van een snel, degelijk en voordelig eindresultaat. Gips leent zich bovendien voor elke ruimte, wand of plafond. Gyprocwerken zijn met andere woorden erg flexibel en kennen talloze toepassingen.

Stabiliteit

Gips is zeer stabiel. Aan zowel Gyproc plafonds als wanden kunnen lichte stukken bevestigd worden. Maar ook goed nieuws voor wie zwaardere gewichten wil plaatsen: Gyproc kan zeer eenvoudig verstevigd worden met hollewandpluggen. Aan deze wanden kan je schilderijen en zelfs kasten bevestigen.

Vochtwering

Wil je gips plaatsen in extreem vochtige ruimtes, zoals de keuken of badkamer, dan raden we de Knauf Greenboard aan. Deze gipsplaten worden bij de productie met een vochtwerend middel ingespoten. Hierdoor zijn Knauf Greenboard gipsplaten uitermate bestand tegen vocht.

Isolatie

Gyproc platen zijn zeer goede isolatoren. Gyproc met isolatie voelt van nature warm aan. Zeker in combinatie met mineraalvezelplaten biedt Gyproc isolatie een hoge bescherming tegen geluidsoverlast en warmteverlies.

Brandweerstand

Wist je dat gips van nature beschermt tegen brand? Door de chemische samenstelling van gips komt er bij hoge temperaturen waterdamp vrij. Dit natuurlijk bluswater werkt vuurvertragend en beperkt het brandgevaar tot een minimum.

Neem voor meer info vrijblijvend contact op via onze contactpagina.