VOCHTBESTRIJDING

Last van vocht in huis? Wij weten maar al te goed dat dit geen pretje is. Niet alleen wordt het uitzicht ontsierd, opstijgend vocht tast ook de bouwconstructie aan en is vaak schadelijk voor de gezondheid. Vocht bestrijden doe je daarom best zo snel mogelijk. Voor een doeltreffende behandeling tegen opstijgend vocht reken je daarom beter op het professioneel advies van onze experts.

Hemabo Hasselt - Vochtbestrijding bij opstijgend vocht

Vochtproblemen: de oorzaken

› Opstijgend grondvocht

Wanneer bouwmaterialen niet voldoende beschermd zijn komen ze in aanraking met de vochtige ondergrond, met vochtophoping tot gevolg.

› Ingesloten bouwvocht

Verbouwingswerken trekken tijdelijk veel vocht aan en hierdoor kan de vochtigheidsgraad in je woning op korte termijn aanzienlijk verhogen.

› Gebrekkige ventilatie

In ruimtes waar onvoldoende luchtcirculatie is, kan de vochtige lucht niet ontsnappen. Hierdoor krijg je sneller te kampen met vochtproblemen.

› Druipend lek

Een lek in de waterleiding is meestal niet zichtbaar, maar brengt wel heel wat vochtproblemen met zich mee. Hiervan zijn de muren vaak het eerste slachtoffer.

› Natuurlijk neerslag

Regen en sneeuw dringen je huis via de kleinste kieren binnen. Vooral platte daken vormen een risicozone voor vochtophoping.

Opstijgend vocht: de gevolgen

De gevolgen van opstijgend vocht en andere vochtproblemen zijn vochtplekken, schimmels, … Ook loskomend behang en afbladerende verf zijn vaak voorkomende symptomen. De situatie is nog erger wanneer vochtige muren het bouwwerk aantasten of een ongezond binnenklimaat creëren. Neem bij de eerste tekenen van vochtophoping altijd onmiddellijk contact met een ervaren professional, zoals Hemabo, om het vocht te bestrijden.

Behandeling opstijgend vocht

Veel vochtproblemen kunnen voorkomen worden door een betere ventilatie. Wil je grondiger te werk gaan, dan zijn muurinjecties de beste vorm om vocht te bestrijden. Muren injecteren met een ontvochtiger creëert namelijk een kunstmatige barrière, waardoor het vocht zich niet verder kan verspreiden.

Hemabo uit Hasselt inschakelen? Neem voor meer info vrijblijvend contact op via onze contactpagina.